01 жовтня 2021

Успіх з присмаком кави

«Є вершини, піднявшись на які ти більше не спускаєшся вниз, а, розправивши крила, летиш вгору».

Річард Бах

Щоб стати культурною людиною потрібно небагато, треба лише читати… Адже читання дає нам можливість задуматись на сенсом життя, над своїми можливостями та досягти чогось у житті. Але для цього потрібно пройти певний шлях випробувань, злетів та падінь…

За традицією 30 вересня, з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки проводить низку зустрічей з цікавими та успішними людьми. Цього року відбулася онлайн зустріч на платформі ZOOM з учнями 11 класу Одеського ліцею «Європейський».  Своїм непростим, але сповненим надзвичайних подій та спогадів життям поділилась з нашими глядачами Тимофєєва Фіруза Анатоліївна, заслужений діяч мистецтв України та засновниця першої  в Україні  приватної школи мистецтв «Ювента», яка для багатьох вихованців стала другою домівкою, справжнім храмом краси та натхнення.

Під час бесіди з глядачами Фіруза Анатоліївна розповіла, як опановувала музичне мистецтво, як в подальшому виникла ідея створити такий важливий заклад для духовного розвитку дітей, щоб привити любов до кращого, щоб наші діти цінували та берегли красу, що оточує їх. 

Запрошення учнів саме з Одеси не було випадковим, адже вихованці «Ювенти» неодноразово брали участь у різних конкурсах та фестивалях, що проводились в цьому місті. 

Наприкінці зустрічі глядачі отримали дуже корисні поради, зокрема що необхідно прочитати, на думку нашого гостя, які книги захопили її найбільше та які будуть до вподоби і майбутнім випускникам.

Пригадуючи цитату з книги Бредбері «Кульбабове вино»: «Коли тобі сімнадцять ти знаєш все, коли тобі двадцять сім і ти ще вважаєш, що знаєш все, це означає, що тобі досі сімнадцять», - треба відзначити, що ми навчаємось усе життя та пізнаємо щось нове, тому читання – це невід’ємна частина нашого духовного розвитку.

Топ 5 книг від Фірузи Тимофєєвої:

1.Ш. Руставелі. «Витязь у тигровій шкурі»;

2.Ф. Ніцше. «Так казав Заратустра»; 

3.Р. Бредбері. «Кульбабове вино»;

4.М. Казінік. «Гаємниці геніїв»;

5.Б. Вербер. «Імперія ангелів».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік