08 жовтня 2021

У пошуках знайомих незнайомців

Щорічно з 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. У цьому році він проходить під гаслом "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності". Головна мета місячника - сприяння поглибленню пізнавального інтересу учнів до рідного краю як складової України, виховання у них поваги і шанобливого ставлення до історико-культурної спадщини, пробудженню почуття національної свідомості, любові та поваги до своєї малої Батьківщини.

Саме з цієї нагоди молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та учні третіх класів  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, перебуваючи в мережі Інтернет у реальному часі, тобто онлайн, відправились у краєзнавчо-пізнавальну експедицію Херсонщиною. Метою мандрівки стало бажання дітей більше дізнатися про тваринний світ нашого краю.

Для цього, пересуваючись по карті та використовуючи підказки, маленькі подорожні проходили певний маршрут Херсонською областю, використовуючи систему координат. Хлопчики та дівчатка вирушали і на риболовлю, складаючи з виловленої риби прислів’я, і пересувалися безмежним степом Асканії-Нової, і грали у гру «Чи правда що …», вгадуючи правдиві та неправдиві факти про тварин, продовжували відомі повір’я та прикмети під назвою «Бабусині забобони», співали у зоокараоке та відгадували загадки, дізнаючись, які ж тварини, що мешкають в нашому краї, зустрічаються в казках.


Отримавши останнє повідомлення та координату, присутні знов опинилися у Херсоні і були запрошені відвідати Музей природи нашого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік