01 жовтня 2021

Запрограмовані на успіх та читання

В читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек  відбулася презентація лабораторії перспективного зростання "Запрограмовані на успіх та читання". Першими учасниками нового проекту стали вихованці 5 класу Гімназії №16 та учні 8-Г класу гімназії №20 м. Херсона.


На початку зустрічі ведучі наголосили на важливості професії, яку обирає людина в житті, адже професія – інвестиція. Із великим зацікавленням діти пограли у вікторини  «Світ майбутнього», «Моя професія», розглянули тематичну виставку «Запрограмовані на успіх та читання!» 



Справжнім відкриттям для учнів стала інформація про те, що до 2030 року 57 існуючий професій зникнуть, натомість з’являться 187 нових (за матеріалами «Атласу професій»). 

І саме з сучасною перспективною професією програміста діти познайомилися більш детально, адже для них було організовано майстер-клас з програмування представниками міжнародної компанії «ROBOCODE.»   


У процесі заняття учні ознайомилися з основними напрямками роботи компанії такими як: розробка ігор, робототехніка, розробка софту та розробка сайтів а також спробували себе у ролі справжніх програмістів. 

Перша група учасників, вихованці 5 класу Гімназії №16,  розробили програму для руху машинки та створили її маршрут. Емоції дітей зашкалювали, адже більшіть з них створювали подібну програму вперше. 



Для другої групи учасників – учнів 8-Г класу гімназії №20 завданням було – розробити на заданому макеті із запропонованими елементами гру «Влучний Гаррі», із чим вони блискавично впоралися! Діти працювали індивідуально і в парах, за підтримки модераторів компанії «Robocode». 

Наостанок заходу діти разом з модераторами зустрічі дійшли висновку, що професія програміста є дійсно успішною, а відтак може подарувати її володарю щасливе майбутнє.

Справжнім подарунком для дітей стала топ 5-ка книг гостей, які стали значимими у їхньому житті:

1.Джоан Гарріс  «Пять четвертинок апельсина»

2.Энді Бріггс «Ctrl+S»

3.Юваль Ной Харарі «Homo Deus краткая история будущего»

4.Макс Кідрук «Заради майбутнього»

5.Волтер Тевіс "Хід королеви"


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік