22 жовтня 2021

Історія брехні, або Як ми обманюємося

У ХХІ столітті швидкість поширення інформації стала миттєвою. В сучасних умовах важливими є інструменти розпізнавання та протидії брехливій інформації. Саме з цими інструментами знайомилися сьогодні під час онлайн зустрічі учні 10-х класів Школи гуманітарної праці, яку організував медіа-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Чому зараз так багато говорять про фейки, неправдиві новини, пропаганду й те, що «медіа не можна довіряти»? Відповідаючи на ці питання учні розглянули історію розвитку медіа з «догутенбергівської доби» до виникнення Інтернету.

Під час воркшопу учасники дізналися, хто вигадав фейки, причини їх виникнення та методи їх викриття. Така форма роботи дала змогу учням перевірити своє критичне мислення та знання в галузі медіаграмотності. 

Даний захід проходив в рамках Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності що відзначається 24-31 жовтня. Ця визначна міжнародна ініціатива започаткована у 2012 році та проводиться ЮНЕСКО для усіх зацікавлених сторін, щоб відзначити прогрес у критичному сприйнятті інформації. 

Тож, приєднуйтеся до нас та будьте медіаграмотними.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік