01 жовтня 2021

Сяйво олімпійських медалей

У Всеукраїнський день бібліотек в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки традиційно проходять відкриті уроки читання. Формат цьогорічного заходу «Бібліотека єднає Україну!».

Найбільшим у 2021 році святом краси, сили, спорту світового масштабу стали Олімпійські та Паралімпійські ігри, які відбувалися в Токіо.

У відділі естетичного виховання зібралися діти-спортсмени гімназії 16, школи 27, читачі, онлайн вийшли на зв’язок учні школи 34, Академічного ліцею при Херсонському Державному університеті, Магдалинівської загальноосвітньої школи Чаплинської ОТГ, Чернеччинська ЗОШ Охтирського району, що на Сумщині.

Темою зустрічі стали різнокольорові історії успіху від Лізи Мерешко та Яни Лебедєвої - чемпіонок паралімпійських ігор 2020 в Токіо.





Гості поділилися з учасниками своїми враження про паралімпійські ігри, розповіли про підготовку до змагань, про поєднання спортивної кар’єри з навчанням, своїм хобі та порекомендували топ-п’ятірку книг для прочитання.

Діти, учасники зустрічі, мали змогу поспілкуватися з паралімпійками, дізнатися скільки отримали нагород, які встановили рекорди, поповнили свої знання про спортивні змагання, символіку. 

Сучасні технічні можливості дали змогу віртуально побувати пані Яні у своєму рідному селі Чернеччине.

Спортсменки дуже тепло відгукувалися про своїх тренерів, які для них є порадниками, наставниками, прикладом у всьому. Пані Ліза називає свого тренера Стеллу Бенедик другою мамою, пані Яна про свого тренера  С.І.Андрющенка, розповіла, що дуже добрий та досвідчений.



Під час паралімпійських ігор в Херсоні була організована фан-зона на підтримку херсонських спортсменів. До її роботи долучилися волонтери, серед яких і читачі книгозбірні.

Для дітей життєві історії видатних спортсменок щодо досягнення висот у спорті - є прикладом для наслідування. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік