22 березня 2018

"Тиждень дитячого читання - 2018" розпочато!

Свій старт Тижня дитячого читання сектор медіа-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки розпочав з еко-дня. Сьогодні для учнів 5-В класу Олешківської спеціалізованої школи №4 був представлений краєзнавчий медіа-етюд «Обрії рідного краю: Асканія-Нова».

Біосферний заповідник Асканія-Нова - унікальний куточок природи, який знаходиться на півдні України, в Херсонській області, в цьому році святкує своє 190-річчя. Під час заходу діти дізналися історію виникнення та розвитку заповідника, який створив барон Фрідріх Фальц-Фейн, предок німецьких колоністів, які освоювали південні українські степи і володіли землею, на якій знаходиться Асканія-Нова.
 


Також читачі переглянули чудову відео-екскурсію дивовижним оазисом степової зони. Адже цей біосферний заповідник став переможцем всеукраїнського конкурсу "Сім природних див України". Також він належить до сотні найбільших заповідників і парків.


Окрему увагу під час заходу було приділено Асканійському дендрологічному парку площею  200 га, створеному в кінці ХІХ століття, та зоопарку з рідкісними видами тварин. 

Ковач Ірина, 
завідувач Медіа-центру

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік