22 березня 2018

Збережемо ми природу - України гарну вроду

Моя земля чарі́вна, наче казка!
Тут є усе: ліси, степи, поля,
Моря, озера, сонечкова ласка...
Зелені гори — дорога земля… 

…У цім краю домівка наша рідна! 
Коріння наше і уся рідня. 
І землю цю нам берегти потрібно, 
Про неї турбуватися щодня. 

Для кожного з нас слово "природа" пов'язане насамперед з пейзажами рідного краю. На все життя ті краєвиди закарбовуються в пам'яті, серці, душі незабутніми спогадами. Для когось це білокорі, стрункі берізки чи трепетні тополі, для інших - барвисто уквітчана килимами трава чи смарагдове руно гірської полонини. Природа — це велике і незбагненне диво, яке людині треба любити і берегти.

Тому саме сьогодні, в рамках Тижня дитячого читання у Еко-день та з нагоди Всесвітнього дня Землі, працівники Молодшого відділу нашої бібліотеки запросили читачів за допомогою екологічного компасу здійснити віртуальну подорож до місць, які по праву називають природніми Чудесами України.
  


Ми відвідали «Асканію-Нова» та «Дністровський каньйон», «Подільські Товтри» та «Гранітно-степове Побужжя», озера Синевир та Світязь. Та це лише невелика краплинка у морі тієї краси, що є у нашій країні.
  

Тож, пізнавайте свою Батьківщину, цініть її красу та оберігайте! Будьте уважними, умійте роздивитись і прислухатись, збагнути і здивуватись. Природа — це справді велике диво!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік