22 березня 2018

Асканійська абетка: фауна

Тиждень дитячого читання у Херсонській обласній бібліотеці для дітей – це завжди свято! Свято цікавинок, читання, інформації, ігор, знайомств, новинок, дружби… 


В день екології бібліотекарі сектору періодичних видань провели прес-вояж «Мешканці степової перлини». Мова йшла про найбільший в Європі і відомий на весь світ степовий заповідник «Асканія-Нова». Роздинкою заходу стало складання незвичайної абетки – «Асканійська фауна».


Завдання було не зовсім просте, але третьокласники херсонської школи №32 із задоволенням виконали його, допомагаючи один одному долати труднощі – визначити за фото назву тваринки чи птаха українською мовою та розмістити на відповідне місце.


Дівчатка та хлопчики порадували бібліотекарів своєю активністю під час складання цієї оригінальної абетки.


Також були дуже уважними під час перегляду відео про степову перлину. Дізналися про те, що нині заповідник займає понад 30 тисяч гектарів. Це і ботанічний сад, і зоопарк, і степ – найбільша гордість Асканії. А тварин у заповіднику сьогодні живе біля 3 тисяч видів.


Школярі познайомились з журналами з виставки «Планета тварин» та, користуючись ними, визначали, які тварини мешкають в «Асканії-Новій».


Чудове враження справили новенькі книги Василя Клімова, видані у 2017 році «Казка про зоопарк» та фотоальбом «Асканія-Нова. Оазис життя». Перша – призначена для любителів природи, батьків та дітлахів 3-7 років, - розповідає про те, як маленьке кошеня, знайомлячись з журавлями, зебрами, лебедями, антилопами та іншими мешканцями зоопарку пізнає Світ Природи нашої Планети. Ці книги з автографами автора зберігаються в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки і там їх можна почитати в режимі читальної зали.


Дізнатися більше про тваринний світ нашого краю відвідувачам дитячої книгозбірні допоможе настільна гра «У пошуках знайомих незнайомців» із серії «Ігри патріотів Херсонщини». Вона запрошує до надзвичайно цікавої краєзнавчо-пізнавальної експедиції.

Скоро канікули! Чекаємо на вас, наші маленькі та юні друзі! Бібліотека має, чим вас дивувати!

Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік