27 березня 2018

Про зоотерапію і не тільки…

Чергове заняття для дітей з аутизмом та їхніх батьків пройшло під звуки моря та дельфінів. Мова йшла про зоотерапію – терапію за допомогою тварин.

Бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розповіла про різновиди зоотерапії, такі як іпотерапію, каністерапію, дельфінотерапію та думки спеціалістів щодо доцільності їх застосування при затримці психічного, психомовленнєвого розвитку, ДЦП, розладах аутичного спектра, різних стресах.



Детально про особливості дельфінотерапії розповіла Аліса Фогель, спеціаліст у галузі медицини, психіатрії та нейрофізіології.

Особливості нашого краю дають можливості застосувати цей метод, адже завдяки контакту з дельфінами у людей поліпшується робота нервової, серцево-судинної та інших систем організму.

Головним гостем програми став собака-терапевт Рома, який свого часу став другом сім’ї Аліси і допоміг в реабілітації однієї з її доньок.


Позитивний психологічний ефект справив Рома на дітей, присутніх на заході.


Для всіх зацікавлених повідомляємо, що бібліотека передплачує Періодичне, наукове, навчальне, інформаційне, методичне видання «Особлива дитина: навчання і виховання».
 

Журнал публікує результати наукових досліджень вчених, аспірантів та здобувачів, сучасні корекційно-розвивальні, навчально-виховні й реабілітаційні розробки у галузі корекційної педагогіки та спеціальної психології. Тематика журналу: теорія, практика й історія корекційної педагогіки й спеціальної психології; актуальні питання інклюзивної та спеціальної освіти дітей з особливими потребами. Цільова аудиторія журналу: науковці, аспіранти й студенти; вчителі-дефектологи, методисти, викладачі, психологи і соціальні педагоги спеціальних закладів освіти; педагоги загальноосвітніх закладів з інклюзивною формою навчання дітей з особливими потребами; батьки таких дітей.



Ракша Анжела, 
завідувач відділу естетичного виховання 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік