20 березня 2018

ІV обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Автори

Вранці 20 березня в бібліотеці імені Дніпрової Чайки відбулися виступи учасників ІV обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» у категорії "автори".
Очолював журі у категорії "автори" цьогоріч Олександр Гунько - поет і журналіст, головний редактор сайту NovaKahovka.city, голова обласної організації Національної спілки письменників, а у ролі ведучої виступила Юлія Чернієнко - бібліотекар і молода письменниця, лауреат Міжнародної премії "Гранослов" 2017 року.
Цього року географія авторів - учасників фестивалю - помітно розширилась, адже до херсонців долучилися також шанувальники творчості Ліни Костенко із Запорізької, Рівненської, Донецької та Дніпропетровської областей (у заочному форматі). 


Авторські поетичні твори, вже традиційно, у форматі "веб-верстки" розміщені на сторінках четвертого випуску веб-видання «Пелюстки для Ліни». Після редакторського опрацювання та "ілюстрування" відеозаписами виступів учасників обласних авторських читань його можна буде «погортати» на веб-сайті бібліотеки імені Дніпрової Чайки. Очікується і видання друкованого збірника, до якого увійдуть кращі авторські твори юних поетів і художників - за підсумками фестивалів 2017 та 2018 років.
(Веб-збірки попередніх фестивалів - на сторінці бібліотеки у Calaméo)

Компетентне журі авторської номінації визначило лауреатів-дипломантів IV обласного фестивалю "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви". Ними стали:
- Луковська Юлія, учениця гімназії №20 Херсонської міської ради;
- Сорокін Іван, учень Каланчацької ЗОШ №1;
- Юдіна Марія, учениця Навчально-виховного комплексу "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради.
Вони й отримали запрошення на виступ у програмі Гала-концерту Фестивалю 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік