12 березня 2018

Польща. З королями познайомились, таємниці розкрили, дракона здолали

11 березня юні туристи з Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки полювали та боролися з драконом. Здивовані? А ось учасники EuroTravel були готові до зустрічі з містичним створінням, адже цієї неділі вони відвідали Польщу - країну королів, лицарів та вогнедишних монстрів.

За правилами нового клубу дитячої книгозбірні, спочатку хлопці та дівчата ознайомились з історією та культурою країни, до якої повинні були вирушити. Це головне правило справжних мандрівників. Дізнались про цікавинки, особливості та родзинки, розкрили для себе відомих на весь світ поляків. Найбільше малечі сподобалась інформація про село Красеюв в Опольському повіті Опольського воєводства, де зараз знаходиться палеонтологічний павільйон під відкритим небом, Ландшафтний парк Орлині гнізда. Дізнались про Стежку Орлиних гнізд, яка об'єднує близько 20 об'єктів, поєднуючи Краків з Ченстоховою, а її довжина становить близько 160 км. Не оминули увагою і Біловезьку пущу та Соляну шахту у Величці, що є однією з найстаріших соляних шахт в світі.




Під кінець зустрічі, за правилами клубу, на хлопців та дівчат чекало чергове випробування. Для того, щоб стати справжніми лицарями, вони повинні були виконати декілька завдань: довести свою фізичну силу, кмітливість, знання та влучність. Це було і просто, і складно водночас. Використовували спортивний інвентар, відповідали на питання про Польщу, згадували польську мову (вивчення основних фраз є обов’язковим у нашому клубі) та намагались влучити маленькими «стрілами» у дракона для визволення принцеси. Емоції вирували, як у справжньому середньовіччі, та і як інакше, адже дитяча книгозбірня - це справжній магічний портал для кожного, хто не побоїться відкрити для себе світ.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік