30 березня 2018

«Живильні промені» Олександра Голобородька

Існують люди, які додають «обертів» просторові, в якому діють, і простір цей починає жити інтенсивніше, повніше, перспективніше. І називають таких людей «живителями місцевості». Але багато кого з них забуто, розпорошено пам'ять про їхні діяння та внесок у розвиток тієї справи, служінню якій віддали все життя.
 

Саме таким людям – освітянам, літераторам, науковцям, художникам, імена яких покрила тінь забуття, присвячена книжка Олександра Голобородька «Живильні промені», презентована студентам Політехнічного коледжу.
 

Пан Олександр, який є членом Національної спілки журналістів України, пропрацював у херсонській обласній газеті «Наддніпрянська правда» три десятиліття. За цей час він зібрав багато краєзнавчих пошукових матеріалів про яскравих особистостей минулого Херсонщини.
 

Цікаві та подекуди трагічні долі людей, якими в свій час надихнувся Олександр Костянтинович, не залишили байдужими студентів.
 

Про родину французьких підприємців, сестер Гозадінових, безрукого художника Гната Шило розповів сам автор на зустрічі, яка відбулася в стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, дослідницька робота про яку також увійшла в «Живильні промені».
 


Сподіваємося, що такі люди стануть прикладом для майбутніх «живителів місцевості», які будуть служити своїй справі так же віддано та безкорисно.

Возбрана Тетяна,
провідний бібліотекар ВО 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік