18 травня 2018

Топ-15 українських символів та оберегів

Українці – одна з найдавніших націй у світі. Ще в епоху первісного суспільства роди і племена, які жили на території сучасної України, використовували знаки-символи, що уособлювали їхні вірування, місця проживання, певні особливості життя й діяльності, охороняли в повсякденному житті. Наші прадіди-слов’яни здавна виготовляли обереги, бо добре знали про їхню дивовижну магічну силу. Із плином часу нічого не змінилося – ми, як і раніше, шукаємо захисту у надприродних сил. Символи, знаки, обереги дійшли з глибин історії до сучасності.

Відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки представляє вашій увазі народознавчий турнір «ТОП-15 українських символів та оберегів», серед яких тварини, птахи, рослини, предмети побуту та одягу, а також символи, якими Україна прославилася на весь свій. У програмі турніру ще й майстер-клас з виготовлення маленької ляльки-колиханочки.


Участь у народознавчому турнірі вже взяли вихованці загальноосвітньої школи-інтернату ім. Т.Г. Шевченка та учні ЗНЗ №57.



Запрошуємо всіх бажаючих відвідати відділ естетичного виховання та взяти участь у змаганні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік