07 травня 2018

Граємось – розвиваємось

Недільна школа для батьків читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки цього разу зібрала їх у секторі періодичних видань на ігровий майстер-клас «Граємось – розвиваємось».


Маленькі діти пізнають світ через гру. І тільки в ігровій формі навчання їх можна залучити до читання, захопити творчістю, навчити думати, розвивати мову тощо.

Безліч розвиваючих ігор пропонують магазини, але коштують вони недешево.



Багато подібних ігор є у обласній дитячій книгозбірні.


А які цікаві ігри пропонують журнали для дітей! Разом з журнальними героями Смайликом, ЗІНом, Пізнайком, Умійком, Професором Крейдом, Сашкою, Наташкою, Черепашкою, Соняхом та іншими можна виконувати ігрові розвивальні та творчі завдання.


Але найкраще, шановні батьки, виготовити розвиваючу гру власноруч та ще й разом з дитиною.

Як це зробити, дізналися матусі під час майстер-класу. А так, як він був ігровий, то зразу і перевіряли, чи сподобаються такі ігри дітям.

Ще й як сподобались!


Гра «Що в мішечку?» змушує зосередитись, образно мислити, розвиває дрібну моторику. І кошти витрачати не потрібно, тільки зібрати різноманітні предмети і помістити в мішечок чи коробку.


А ось для розвитку мови підходить гра «Опиши предмет». Вона не тільки вчить дітей виділяти найхарактерніші ознаки предмету, знаходити точні слова і вирази, а й розвиває логічне мислення та зв’язне мовлення.


Якщо хочете, щоб ваші донечки й синочки розвивались, грайтеся разом з ними!



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік