14 травня 2018

«Україна-Польща. Мої сусіди – мої друзі!»

13 травня до сектору документів іноземними мовами Херсонської обласної бібліотеки для дітей на чергову зустріч завітали юні мандрівники – учасники клубу EuroTravel. Зустріч пройшла під гаслом «Україна-Польща. Мої сусіди – мої друзі!» Що ж є спільного між цими державами? Які саме цікавинки дізналися юні туристи про нашу «сусідку» Польщу? Виявляється, що спільного в нас дійсно багато! А цікавого і того більше! Треба лише захотіти це побачити.
  


Під час «мандрівки» учасникам дуже згодилися знання з історії та географії: довелося пригадати, як виглядають герби та прапори цих двох країн-подружок, які річки омивають їхню територію та які найвищі гірські вершини можна підкорити.
  


Відгадуючи загадки та виконуючи цікаві завдання, учасники дізнавалися про тварин та рослини, котрі є символами держав, і не тільки про них. Чи знали ви, що у Польщі росте старезний дуб Бартек, який є пам′ятником природи і дуже відомим в країні деревом? Вік дерева оцінюється в 600-700 років. Але і нам є чим пишатись, адже в Україні в Черкаській області росте Дуб Максима Залізняка, який є одним із природних чудес України. І хоча висота його дещо менша за розміри польського дуба, але віком український дуб старший, адже йому 1100 років!
  

Та не лише про географічні цікавинки дізналися наші юні туристи, адже крім того вони слухали чарівну музику відомих композиторів Польщі та України, переглядали незвичайні архітектурні споруди двох держав та навіть «мандрували» поміж зірок у космосі, слідуючи за відкриттями відомих астрономів. Тож, цього разу вражень вистачило на всіх. А чудових спогадів точно вистачить до наступної зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік