16 травня 2018

У Львові «закнигоманило»

Ура-а-а!!! Ми їдемо у Львів!!!


Найкращі читачі з різних областей України з’їхались на Дитячий форум – один із найбільших фестивалів України, присвячений дітям. І серед них - читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки - Виходцева Вікторія та Розміровський Ярослав.


У Палаці мистецтв відбулося грандіозне відкриття Форуму. 


Президент Форуму Олександра Коваль розповіла, як з’явилася ідея його створення: «Я якось побачила таку сцену на львівській вулиці: біля книгарні просто влип у вітрину маленький хлопчик і благав маму, щоб та купила йому книжку. А мама запропонувала замість книги купити цукерки. Хлопчик так гірко плакав… Тоді я подумала про те, що можна зробити щось таке, щоб діти, які люблять читати, привчили до цього своїх батьків».

Потім Олександра запросила на сцену суперчитачів – переможців національного конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2018».



Цього року відвідувачам запропонували перенестися до чарівного королівства та віднайти «8 ключів Буквордсу» у форматі великої гри. У залі панувала казкова атмосфера, присутні були у передчутті неймовірних пригод в королівстві Буквордс.

Хлопці та дівчата завзято рятували королівство, шукаючи ключі на тематичних землях (майданчиках за зацікавленням), де відбувалися зустрічі з письменниками, творчі майстер-класи, ігри, книжковий ярмарок та ще багато-багато цікавого.


А, здобувши 8 ключів, отримували диплом Володаря Буквордсу.

Окрім цього, для суперчитачів була організована спеціальна програма.


10 травня о 20:00 у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка відбулась урочиста церемонія нагородження найкращих в Україні книголюбів та книголюбок!



Зустріч з чарівниками-професорами, письменницею Дарою Корній та знайомство з директором найстарішої серед бібліотек вищих закладів освіти України - ЛНУ ім. Івана Франка. 


11 травня у межах Дитячого форуму відбувся квест «Книжкова революція», пройшовши який у службових приміщеннях облради та облдержадміністрації, хлопці та дівчата склали повний пазл – прапор Українських січових стрільців, який у 1917 р. освятив митрополит Андрій Шептицький.


Унікальною місією учасників квесту і керівництва області стало укладання першого в історії України Книжкового універсалу, який об’єднує найактивніших читачів України.


12 травня у Львівській обласній бібліотеці для дітей було організовано брейн-штормінг на тему «Як довести підліткам, що читати не страшно?» разом з гостями вечора – українськими письменниками Іваном Андрусяком та Олегом Чаклуном.


Під час творчого завдання суперчитачі нашої бібліотеки проявили активність і креативність.


Потішили всіх гостей гарна погода, привітні львів’яни та цікаві екскурсії містом.


Впевнена, діти ще довго згадуватимуть Дитячий форум у Львові!



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік