16 травня 2018

«Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!» Фолк-дефіле

Українська народна вишивка – унікальне явище духовно-матеріальної культури нашого народу. Упродовж тисячоліть у народній вишивці знаходили і знаходять своє відображення полохливий світ думок та сподівання на світлу долю майстринь, що їх вишивають. Візерунок нитки та голки – це символічний оберіг на тканині.


Споконвіку українці свято шанували вишиту сорочку. Наші пращури вірили, що вона захищає людину не лише від негоди, а й від ворожих стріл. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла, є провідником прихованої у людини магічної сили. Вишиванка – сакральний оберіг, національний одяг, частина української культури.


Користувачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки також є поціновувачами вишиванок, тим паче що зараз вишитий одяг - це пік сучасної моди не тільки в Україні, а й в усьому світі. Тому бібліотекарі відділу естетичного виховання у День вишиванки, а саме 13 травня, влаштували справжнє свято для читачів книгозбірні.





Музичні номери, майстер-клас з вишивання хрестиком, фолк-дефіле, ігри та конкурси, цікаві історичні факти. Побажання та привітання, але не тільки з Днем вишиванки, а ще й з Днем матері та Днем сім’ї.


В Україні говорять – «Без сім’ї немає щастя на землі». Саме в сім’ї дитина робить перші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, зберегти пам'ять свого роду. А рідна мама, матуся, ненька супроводжує ніжним поглядом кожен крок свого дитяти.


Тож обіймайте своїх матусь якомога частіше, говоріть їм теплі слова, даруйте тільки посмішки та радість.

Вітаємо зі святами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік