24 травня 2018

Хочете потрапити у незвичайний музей? Ідіть у бібліотеку!

У секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки увагу всіх відвідувачів – маленьких і дорослих - притягує цікава коробка, на якій написано «Міні-музей цікавих речей».


І експонати у цьому особливому музеї дійсно цікаві. Варто тільки відкрити, і руки самі до них тягнуться. Дуже кортить хоча б доторкнутися.


Доторкнутися можна, і навіть в руках потримати. Але не так все просто! Спочатку за підказками потрібно здогадатися, які там експонати. 


А потім, розглядаючи їх, ще багато нової інформації можна почути, бо кожен впізнаний предмет «Міні-музею» віртуально перенаправляє нас до відповідного справжнього музею України.


А це: природничий відділ Херсонського краєзнавчого музею, музей каміння, який власними силами створив запорізький колекціонер Олександр Куліш, музей грошей Національного банку України та музей музичних інструментів Романа Кумлика у місті Верховина Івано-Франківської області.


Учні 3-В класу Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова були вражені і зачаровані «Міні-музеєм» та заходом.

Тепер вони думають про те, щоб у своєму класі щось подібне влаштувати.



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодики 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік