22 травня 2018

Екотерапія з Людмилою Крижановською

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулася творча зустріч із херсонською письменницею Людмилою Крижановською, яку організували та провели для п’ятикласників гімназії № 20 співробітники читальної зали.

Разом з авторкою ми здійснили віртуальну мандрівку Херсонщиною і через призму творчості Людмили Миколаївни відкрили рідний край по-новому – побачили його дивовижну красу та поетичність.
  


Були на нашому шляху й легендарний на таврійській землі Магніт Білобережжя, і Дніпро (головну річку нашого краю авторка урочисто величає «неньо») з його квітами латаття білого (його краса і міць порівнюється з Атлантовими), й найстаріший заповідник України «Асканія-Нова», і Великий Потьомкінський острів, якому Людмила Миколаївна присвятила «Сказання Великого Потьомкінського острова». Послухали ми й історію створення «Казок матінки Верби», адже саме ця рослина надихнула письменницю на однойменний цикл екологічних творів.
  


Поділилася мисткиня й аспектами творчої співпраці з іншими митцями – Людмила Миколаївна зачитала фрагмент власного перекладу екологічної казки Світлани Савицької та показала альбом з репродукціями художника однофамільця Віктора Крижанівського, картини якого є співзвучними її творчості та авторському світогляду.
  


Наприкінці заходу діти склали поетичний букет таврійського краю: розгадуючи загадки про квіти, учні, які давали правильну відповідь, приєднували вгадану квітку до спільного букету. На згадку про зустріч авторці був подарований гарний весняний букет.

За правильні відповіді в екологічній вікторині гімназисти отримували літери, з яких спільними зусиллями утворили актуальне слово «ЕКОЛОГІЯ».
  


Закінчилася творча зустріч спільним фотом на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік