08 серпня 2018

Намалюю нову казку

8 серпня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулася чергова зустріч читачів у творчій лабораторії «Намалюю нову казку».
Мудра Сова з Домовичком приготували дітям багато цікавих фактів з 
історії становлення нашого краю.
Зустріч цього разу була незвичайна, адже в її програмі - презентація збірки, до якої ввійшли творчі роботи учасників літературного конкурсу «Як європейці Херсонщину будували», проведеного в рамках освітньо-краєзнавчого проекту «Казки Херсонщини» за підтримки бібліотеки імені Дніпрової Чайки та за участю наших читачів. До речі, до збірки увійшли і твори кількох із учасників бібліотечної літературної студії "Контур".
На зустріч з дітьми прийшли:авторка проекту Юлія Ситник, літературний редактор збірки «Як європейці Херсонщину будували» Любов Русалкіна та художниця Світлана Юр’єва - ілюстратор першої збірки «Казки Херсонщини». Пані Світлана провела майстер-клас з малювання тварин, поділилась деякими секретами та тонкощами своєї майстерності з дітьми-читачами, які є учасниками програми літніх читань «Канікули з книгою - 2018» - «Розмалюємо літо кольорово!». А героєм став білий собака з казки «Надможливості» Аполлона Волколупова.
Приємним сюрпризом цього незвичайного заходу стало те, що кожний присутній отримав нову збірку казок у подарунок! Ця книжечка стане в нагоді кожній дитині для вивчення історії краю, адже всі сюжети творів-казок мають історичне підґрунтя, бо йдеться в них про події та особистостей, причетних до розбудови міста Херсона та Херсонської області.


А на завершення зустрічі діти знайомились із виставкою шведської дитячої літератури, розміщеною в бібліотеці, радо впізнавали своїх улюбленців із творів Астрід Ліндгрен та знайомились із новими персонажами книг шведських авторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік