01 серпня 2018

Бібліотечна "Фабрика зірок". Космонавти


Ну от і настав час підготувати майбутніх космонавтів. Саме з цією зірковою професією знайомилися 31 липня відвідувачі літнього табору «Сонечко» та постійні стажери бібліотечної «Фабрики зірок» - читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки.


А почалося все із вивчення зірок. На карті зоряного неба діти спробували віднайти зодіакальні сузір’я, під якими вони народилися. З такою складною задачею вдалося впоратися лише одному справжньому астроному.



Двом найстаршим учасникам заходу довелося згадати математику та вирахувати радіус кожної відомої нам планети. А молодші дітки споруджали космонавта в далекий політ, створюючи імпровізований  скафандр. Перемогли більш спритніші учасники конкуру.



Діти тренувалися до умов невагомості, ділилися своїми знаннями  про Всесвіт, згадували відомих космонавтів. Та здобували за все це бали.
Найбільш вправним  космонавтам – Михайлу Годованюку та Артему Шевченку, які зібрали однакову кількість балів, треба було написати послання з космосу, використовуючи лише ті слова, що починаються на літеру П. Надзвичайно змістовні та натхненні надійшли до нас листи, які і допомогли визначити переможця.

Михайло, вітаємо тебе з черговою перемогою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік