15 серпня 2018

Талант винахідника

Бібліотечна фабрика зірок продовжує плекати юні таланти. Цього разу пощастило тим, хто має запал до пізнання, досліджень та створення і вдосконалення речей, адже тема зустрічі цікава та важлива – «Винахідники»!


Під час заходу діти дізналися про всесвітньо відомих учених та пригадали їх винаходи, а також спробували і себе у ролі експериментаторів.
За допомогою гри «Що я?» учасники відгадували на дотик різні предмети і називали, в якому столітті, у якій країні та ким їх було виготовлено вперше. Серед них – комп’ютерна миша, кубик Рубіка, степлер, 3-D окуляри, CD-диск, книга, кулькова ручка, клейка стрічка тощо.
Кожній дитині подобається солодко-іграшковий винахід – «кіндерсюрприз», тож гра-загадка «Що у кіндері?» привернула особливу увагу. А ховалися в пластикових комірках такі звичайні і не зовсім предмети, як значок, скріпка, ґудзик, магніт, монета, кубик, затирачка і цукерка, без яких життя людства було би трохи іншим.
Потім дві команди – хлопців та дівчат – під час кількох раундів змагалися між собою за звання найспритніших: будували дім та збирали потяг, викладали ланцюжком асоціації.

Важливим елементом заходу стала виставка-інсталяція, на якій було представлено книги по темі та предмети, які винайшло людство у різні періоди власного розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік