22 серпня 2018

"Є така країна – Україна"

Є така країна – Україна.
Вся вона обсаджена калиною.
І пісні, й казки зі всього світу
Тут зібралися вам на радість, діти!
Не питайте, не шукайте: «Де ж це?»
Ось вона прийшла у ваше серце.

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки сьогодні продовжувалися заходи до головного державного свята – Дня незалежності України. 
У святковій залі зібрались діти  – читачі бібліотеки, їхні батьки, запрошені гості, вихованці літнього оздоровчого табору «Сонечко», спортсмени - з єдиною метою – привітати нашу країну зі святом.
Бібліотекарі розповіли дітям, що українці здавна славилися своєю силою та відвагою й волелюбністю. І сьогодні ми схиляємо голови перед захисниками країни. Незалежність український народ виборював століття тому і виборює нині під синьо-жовтим стягом, з головною піснею «Ще не вмерла України…», та Тризубом. Вони символізують українську державність і конституційні цінності України, традиції та культуру українського народу. Ці державні символи присутні на державних документах, грошових знаках, святкових урочистостях  і спортивних змаганнях. На свято до бібліотеки завітали справжні чемпіони, борці кіокушинкай карате, гордість нашого краю і всієї України Фокін А.Є., тренер, майстер спорту, чемпіон України, призер Європи, учасник чемпіонату світу, та його учень – Олександр Балан. 
Сашко продемонстрував присутнім свої вміння й майстерність.
   
Краю мій зелений, золото вербове,
Стежко моя, роси голубі!
Мати Україно, сонце чорноброве,
Уклоняюсь піснею тобі.
        
У святковий день глядачів вітала постійна читачка бібліотеки, талановита  Аня Абрамова, учасники зразкового вокального ансамблю "Орхідея" Поліна Мусійчук та Аня Кохановська (керівник Ольга Кузнецова).
   
Репортаж дитячими очима.
Юні читачі нашої бібліотеки ділилися знаннями про рідну неньку та виказували свої побажання країні. Зібраний матеріал у форматі відео був представлений на святі:

Відеорепортаж з привітаннями країні від читачів Херсонської ОБД імені Дніпрової Чайки  підготували бібліотекарі відділу естетичного виховання - ідея та відеозйомка: Ракша А.Б., режисура та відеомонтаж: Кухта О.А.

А з книгами про Україну, її історію й сьогодення діти знайомилися на книжковій виставці, яку підготували бібліотекарі сектору абонемента.
Свято пройшло у теплій та дружній атмосфері. 
Ми бажаємо нашій країні злагоди, процвітання та миру. 
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік