30 вересня 2021

Розмова про читання + веселі змагання!

Скрізь встигає він чудово,

Бо талант великий дан.

«Марущак» - одне лиш слово

Й ми включаємо екран.

Як же славно він дерзає,

Що не виступ – творчий злет.

Журналіст він і прозаїк

І розкрилений поет!

Микола Братан

В останній день першого осіннього місяця  - 30 вересня, вся Україна відзначає свято, свято мудрості, книги та читання. Це Всеукраїнський день Бібліотек. Саме в цей день, по всій Україні, проходять різноманітні заходи присвячені книзі, читанню, бібліотеці.

Починаючи з 2010 року по всіх бібліотеках Херсонській області, а сьогодні і не тільки, проходять відкриті уроки читання, під час яких читачі зустрічаються з неординарними, талановитими, відомими людьми, які завдяки книзі та читанню досягли успіху в житті.

Першим гостем цього святкового ранку, який завітав до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, стала дуже відома людина на Херсонщині - український письменник, поет, прозаїк, журналіст, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських телевізійних фестивалів, член Національної спілки кінематографістів, Національної спілки журналістів, заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України, людина, нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, почесний громадянин міста Херсона  - Анатолій Петрович Марущак.

Форматом відкритого уроку читання стала умовна телепередача під назвою «Розмова про читання  +  веселі змагання», в основу  було покладено існуючий проєкт «Розмова про мову», ведучим, якого є  Анатолій Петрович. 

Бібліопередача  складалася з рубрик, завдяки яким учні 4–Б класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 дізналися, що означає ім’я Анатолій, які риси  характеру притаманні Анатоліям, чим полюбляють займатися. 

Дуже часто, згадуючи своє дитинство, майже кожна доросла людина, згадує і свої перші перемоги і досягнення. Таким досягненням для Анатолія Петровича стало плавання. При цьому він зазначив, що навіть давні греки вважали, що людина повинна опанувати дві речі – читання та плавання. «То що ж читати в дитинстві», - запитали присутні Анатолія Петровича? На що він визначив п’ятірку обов’язкових книжок.

А ось чи важко бути письменником діти мали змогу запитати під час чергової рубрики. Секретами, з одного боку цікавої, а з іншого боку важкої праці, поділився з дітьми професійний «майстер пера».

Аби подякувати гостю за приємну, теплу, незабутню зустріч  дівчата та хлопчики подарували міні-концерт з декламування віршів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік