17 грудня 2018

Рай для "книжкового черв’ячка"

Остання в цьому році зустріч у школі батьків Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки відбулася разом із дітьми, адже тема була цікава усім. Ми здійснили віртуальну екскурсію дивовижними дитячими бібліотеками світу.  Адже у багатьох країнах дійшли висновку, що бібліотеки повинні бути чимось більшим, ніж рядами книжкових полиць, більшим, ніж місцем, де діти змушені сидіти, читати і зберігати спокій під суворим наглядом бібліотекарів.
Ми "побували"  у шкільній бібліотеці Кембріджа, де можна замість меблів побачити велетенські літери-полички, книгу при вході, а посеред великої зали стоїть ліхтар, точнісінько такий, як у книзі «Лев, Біла відьма та шафа». А в одній із лондонських шкіл у центрі шкільного подвір’я стоїть двоповерховий автобус, який і є бібліотекою.




Особливий літературний простір побачили у Корноулі, де є будиночок хоббітів для читання, шахи із Задзеркалля, казковий палац і чарівні рослини. А ще всі присутні з цікавістю обговорювали шкільну бібліотеку у Фредериксхвані, яка побудована у вигляді піраміди  майя та Дерево  Знання у Сафрон-Уолдені.
Світ дитячої бібліотеки – це казка, в яку із задоволенням повернувся б кожен дорослий. Тож, шановні батьки подаруйте  таке свято не лише вашим дітям, а самим собі! Чекаємо усіх на чергових засіданнях школи батьків у новому році!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік