10 грудня 2018

Поговоримо про мультфільми

Мабуть, не знайдеться такої дитини, яка б не любила мультфільми. "Капітошка", "Малюк і Карлсон", "Пригоди Боніфація" ... всі ми в дитинстві із задоволенням дивилися ці мультфільми. Зараз з'явилася величезна кількість мультиків, але якщо раніше мультфільму відводилося лише кілька годин на день на телевізійному каналі, то зараз з'явилася можливість дивитися мультфільми хоч цілодобово на спеціальних телеканалах або використовуючи Інтернет. З новими можливостями неминуче з'являються і нові небезпеки. Саме цій актуальні темі була присвячене заняття Школи батьків  цієї неділі у медіацентрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.



Багато батьків задаються питаннями: Коли починати показувати мультфільми?, Чи можна вживати їжу під мультики,? Чи можна включати мультики фоном?, Чи потрібно дивитися мультфільми разом з дитиною?,  Які мультики краще вибирати, мальовані, лялькові, пластилінові?, а також безліч інших питань. Ми спробували знайти для себе відповіді майже на все що нас цікавило, але кожна відповідь породжувала все нові і нові питання.
Батьки, включаючи мультфільм, намагаються зайняти дитину, але зовсім забувають, що для дитячого організму і психіки головне не перегляд мультфільму, або спілкування з телевізором або комп'ютером. Найголовніше для дитини - це захист, повага, любов і живе спілкування з батьками.
Сподіваємося, що наша зустріч допоможе батькам розібратися в тому, як використовувати мультфільм на благо розвитку дитини і мінімізувати можливу шкоду.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік