25 листопада 2020

Бібліотека і діти: сучасне бачення якісного обслуговування

24 листопада заступник директора з організації бібліотечного обслуговування Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки взяла участь у творчій лабораторії «Бібліотека і діти: сучасне бачення якісного обслуговування», організованій Миколаївською обласною бібліотекою для дітей імені В.О.Лягіна із запрошенням до участі колег із бібліотек для дітей України.

Свою роботу творча лабораторія розпочала із вступного вітального слова модератора заходу Тетяни Анатоліївни Жайворонок, директора бібліотеки імені В.О. Лягіна, заслуженого працівника культури України. Тетяна Анатоліївна також презентувала в рамках цього професійного спілкування свій виступ за темою «Формат діяльності дитячих бібліотек в умовах, що швидко змінюються: нові виклики і перспективні напрями».



Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, заслужений працівник культури України Алла Іванівна Гордієнко розкрила тему:  «Тренди  розвитку дитячих бібліотек України в контексті сучасних  тенденцій  національної та світової культури», а її заступник з науково-методичної роботи  НБУ для дітей Полікарпова Людмила Петрівна виступила з доповіддю  «Бібліотеки для дітей: перспективи і ризики у розрізі формування і реалізації державної політики», окремим чином зупинившись на процесах децентралізації та змінах у законодавчих документів, що регламентують роботу бібліотек.

Також до обміну досвідом на професійну платформу  були запрошені: Комунальний заклад культури «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» та Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка  м. Миколаєва з презентацією інноваційних напрямків роботи з читачами. 




Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки поділилася своїм власним досвідом  щодо організації діяльності та практичних навичок роботи клубних об’єднань для дітей – «Клубна діяльність дитячої бібліотеки: авангардний розвиток класичних традицій».  


Після невеличкої перерви робота творчої лабораторії продовжилась виступами провідних фахівців Миколаївської обласної бібліотеки  для дітей  імені В.О.Лягіна, і це були виступи з питань: «Онлайн-активності-2020: інформаційний огляд ідей бібліотек для дітей України»




«Творчий нетворкінг бібліотеки: досвід, який надихає. Мотиваційний виступ»




Щиро дякуємо колегам за запрошення та продуктивне професійне спілкування. Зробимо світ дитячого читання та пізнання кращим – разом!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік