26 листопада 2020

Колір як засіб передачі інформації

Знайомство студентів 1-го курсу кафедри практичної психології Херсонського державного університету (завідувач кафедри Тавровецька Н.І.) з творчістю українського живописця ХІХ століття, уродженця с.Білозерка, Миколою Львовичем Скадовським відбулося в онлайн форматі.


Бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розповіли про життєвий шлях видатного земляка, ознайомили з його полотнами та літературою із зазначеної теми.



Студенти дізналися, що кольорознавство – наука   про колір – має велике значення в усіх галузях діяльності людини, а особливо мистецтві, шо колір – найзагадковіший феномен, який є джерелом багатьох парадоксів пізнання реального світу.

Майбутні психологи завдяки кольору спробували «читати» картини М.Л.Скадовського, визначали природний стан природи, психологічний -  людей, навіть, обгрунтовували свої припущення, про  настрій, характер, зайнятість, вподобання.

Слухачі познайомилися з творчими доробками художника як мариніста, пейзажиста. Особливу увагу приділи картинам Миколи Скадовського, які є в Херсонському художньому музеї – «Автопортрет», «Обід швачки». 

Творчість М.Скадовського є значним явищем в історії українського мистецтва і достойна вивчення сучасниками. «Колір як засіб передачі інформації»  - це перше із циклу занять по мистецтву для старших читачів, які пропонують бібліотекарі.  Сподіваємося на подальшу співпрацю з студентською молоддю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік