20 листопада 2020

Промо-зустріч у бібліотеці

19 листопада 2020 року в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулася цікава, неординарна подія  - промо-зустріч з творцями нового українського кіно – військової драми «Мати Апостолів», режисера Зази Буадзе. Фільм вийшов за підтримки Міністерства культури України.

Гостями заходу стали продюсер фільму Дмитро Овечкін, акторка  Світлана Осипенко та координатор промо-туру у Херсоні Нуну Арутюнова.


Учасники заходу та віддалені читачі з перших вуст дізналися про історію створення фільму, сюжет, в основу якого лягла жертовність матері, що шукає сина на війні.

Трагізм подій на Сході України показують у своїх творах письменники та поети нашого таврійського краю. Серед представлених на виставці книг, є твори у яких біль, сльози, думки лягають у поетичні рядки, що стають гімном пам’яті героям. 

У поезіях з «Книги живих» Анатолія Марущака - картини фронтового життя наших земляків. Присвятою матерям, які втратили своїх синів на Сході України, став вірш «Відпусти мене, мамо, на небо…», який прочитала Вікторія Сломчинська.


Під час спілкування з гостями книгозбірні присутні змогли почути тих, хто вкладаючи душу, серце і весь свій професійний досвід, несе історію в маси, зберігає її, творить майбутнє.

Цей фільм, на думку критиків, вважається одним з кращих за останнє десятиліття. Тож будемо чекати його виходу на великий екран.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік