20 листопада 2020

Історії про мужність та героїзм

Напередодні Дня Гідності та Свободи бібліотекар читальної зали та восьмикласники зі школи № 50 вшанували пам'ять учасників Помаранчевої Революції та Єврореволюції.

Школярі дізналися хронологію подій під час обох Майданів 2004 та 2013-14 років, про подробиці протистояння на Євромайдані, вшанували пам’ять загиблих героїв – Небесної сотні та бійців АТО, які віддали життя, щоб українці вільно жили в європейській державі.

Було зроблено огляд книг патріотичної тематики, присвячених героям Майдану та військовим на Сході. Особливим чином відмічені книга-реквієм «Небесна сотня» і книга-розповідь «Хронологія мужності» про 50 загиблих у зоні АТО херсонських бійців.

Під час заходу звучали вірші Анатолія Марущака із «Книги живих», в них херсонський поет і журналіст через призму віршованого слова розповідає про подвиг героїв останнього часу. «Герої не вмирають», «Відпусти мене, мамо, на небо», «Небесна сотня!» - ці та інші поезії А. Марущака пролунали як акорди симфонії пам’яті всім тим, хто пішов, боровся і не повернувся додому.


Наприкінці заходу присутні вшанували пам'ять героїв, а бібліотекар побажала молодим людям пам’ятати про героїв-українців нового часу й щодня, у міру власних сил, робити добрі справи для розквіту України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік