05 листопада 2020

Історія моди та мода в історії

Історія часів має свій відбиток у творах мистецтва, які збереглися до наших часів – архітектура, музика, живопис, література. Костюми різних епох можна побачити на картинах та виділити особливості часу, економічного розвитку суспільства та впливу інших цивілізацій на життя тієї чи іншої країни. Дана тема цікава студентам факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету, адже вони лише починають свій творчий шлях і формують свій власний неповторний стиль у мистецтві.


Кожна епоха має свої еталони краси та поведінки, що відображено у скульптурі, картинах та предметах декоративно-прикладного мистецтва. Кожен період часу вплинув на силует одягу та кольори, способи шиття. Ми розглянули детально картини таких художників, як Лоренцо Лотто, Тіціан Веччеліо, Альбрехт Дюрер, Лукас Кранах-старший, Мікеланджело Буонаротті, які майстерно зобразили не лише одяг своїх епох, а й передали дух, атмосферу та характер героїв.



Окремо було розглянуто історію костюма Німеччини на прикладі портретів Діюрера та Кранаха-старшого, в яких вони передали не лише зовнішність та характерний одяг жінок даного історичного періоду, а і місце жінки у суспільстві. Жінки не мали ніяких громадянських прав, були повною власністю своїх чоловіків.

Для атмосферності та занурення в життя епохи, ми переглянули фрагменти історичних фільмів про життя лицарів, музику середньовічного замку та прослухали пісню із комедії Лопе де Вега, адже Іспанія свого часу повністю диктувала моду на європейському континеті.


Дякуємо студентам за увагу, щирі емоції та зацікавленість в темі. Особисто дякуємо Анатолію Федоровичу Форостяну, заступнику декана  з організаційно-виховної роботи та працевлаштування за допомогу в організації та проведенні заходу. 

Сподіваємося на подальшу співпрацю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік