21 червня 2023

Читаюча родина – це круто!

Це гасло підтвердили родини, які закохані у книги та читання і які приєдналися до онлайн-заходу. В цих родинах передається читацька естафета від батьків до дітей, які стали активними учасниками програм, конкурсів, проєктів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Бібліотекар наголосила на те, що у книгозбірні 1 червня, як завжди, стартувала програма літніх читань «Канікули з книгою», яка має цікаву історію. До заходу приєдналася Вероніка Сломчинська – лідер читання 1996 року. За літо вона прочитала 20 книжок та перемогла у номінації «Літо-96».Про цю подію надрукували статтю у херсонській газеті «Наддніпрянська правда». Свою любов до читання Вероніка зберегла також у дорослому житті і зараз цікавиться літературою з психології.


Кожна родина представила своє читацьке досьє.

Діти розповіли про свої улюблені книги, а потім пограли у гру «Асоціації», в якій потрібно було з’єднати обкладинки улюблених книжок з  предметами, які належать головним героям творів. В кожній родині існують читацькі традиції, про які емоційно оповідали діти та матусі. 

В родині  Кацарських панує книжкова атмосфера, а татусь Сергій, коли читає історичні романи, забуває про все. Тож не дивно, що його донька Софія – активний бібліотечний волонтер, а у 2021 році перемогла у конкурсі «Лідер читання». Зараз Софія читає казки своїй маленькій сестричці 

Кирило Борідько згадав, як брав участь у літніх читаннях і заробив аж 60 БІВ(бібліотечна інтелектуальна валюта), на які купив 2 книжки.  Під час окупації Херсона матуся Тетяна прочитала сама та порекомендувала книгу  Генрі Кіссіннджера  «Світовий порядок. Роздуми про характер націй в історичному контексті». І хоч вона складно читається, але Кирило вирішив все дізнатись про  порядок у світі. Родина Борідько брала участь у проєкті «Марафон окупованих міст». Коли у звільнений Херсон приїхала Ірина Верещук – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кирило подарував їй гру «Мистецька палітра Херсонщини», яку перед цим ховав від окупантів. Ця інтелектуально-розважальна гра була розроблена бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

В родині Трошкових любов до книги та бібліотечної справи передалась від матусі до доньки, яка навчається у Херсонському фаховому коледжі культури та мистецтва. Відвідувати обов’язково бібліотеки в різних країнах світу –їх сімейна традиція.

Сім’я Ліпкіних виховала не тільки активного читача, але й успішного спортсмена. Ілля тричі виборював звання срібного призера чемпіонату України з кіокушин-карате, має зелений пояс. Захоплюється пригодницькою літературою і творами Анатолія Шкаріна. Під час онлайн-зустрічі з Антоном Санченком зацікавився романом «Фортуна капітана Блада», який переклав письменник з англійської.

Начитані родини з легкістю впоралися із завданнями  літературної Facebook- вікторини, під час якої потрібно було відтворити обкладинки книжок: знайти назву книги або прізвище автора.  


Від колективу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки юні читачі та  родини отримали  почесні відзнаки:

родина Кацарських  - «За відданість книзі та читанню»;

Ілля Ліпкін –  «За багаторічну участь у програмі літніх читань»;

Родина Трошкових -«За відданість книзі та бібліотечній справі»;


Кирило Борідько - «За активну участь у проєктах книгозбірні»;


Родина Британ – «За творчий підхід до читання».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік