18 червня 2023

Героїчне коріння нашої нації

Літній набір до команди супергероїв триває! 

І сьогодні до уваги малюків та їхніх батьків книжковий PRO-рух, основу якого складають героїчні народні казки.

У цих казках сюжет розгортається навколо героїчної боротьби головного персонажа із злими силами, що гнітять людей. Під час їх читання у родинному колі, як стверджують психологи, зростає патріотичний дух дітей та підтримується спільна віра в перемогу. А ще такі історії про людей з надможливостями допомагають дітям повірити в себе, свою мрію та виховують цілеспрямованість і наполегливість.  

Це, мабуть, перший герой, який спадає на думку, коли говориш про наших українських супергероїв. За сюжетом казки, Котигорошко народився з горошинки та подався у небезпечну подорож на пошуки своїх братів та сестри, яких викрав Змій. На своєму шляху він бореться з різними труднощами та все ж таки перемагає. А як саме і за рахунок чого дізнаєтеся, переглянувши ці електронні ресурси:

Читати:https://onlyart.org.ua/children/kazky/ukrayinska-narodna-kazka-kotygoroshk/   

Дивитись:

                

Наступний персонаж народного епосу - Микита Кожум'яка, богатир- змієборець, добра, скромна людина, яка рятує своє рідне місто від біди.

Читати: https://ditku.com.ua/kurulo-kojumyaka/

Слухати:

           

Наступна історія - народна казка про просту дівчину Марусю, яка мала надзвичайний гострий розум, вміла ним користуватися та розв’язувала складні життєві завдання. 

Читати:  https://www.ukrlib.com.ua/narod/printout.php?id=15&bookid=3

Слухати:

          

А ця казка нагадає усім, що розум і кмітливість здатні перемагати недотепну, нечисту силу, що в образі головного героя героїчних казок завжди втілена мрія про всесильного захисника скривджених. 

Читати:https://www.bibliokid.if.ua/chytay/chytaty-kazky-onlayn/133-ivan-pobyvan.html

https://kazochka.org.ua/kazky/ivan-pobyvan

Слухати:

          

Тож, до вашої уваги найкращі українські казки та мультфільми про народних і сміливих героїв і героїнь. Читайте та дивіться разом! Все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік