04 червня 2023

Коли снаряд влучає у дитинство...

4 червня в Україні відзначається День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки з нагоди цього пам'ятного дня провела в онлайн форматі діалог з дітьми по-дорослому "Коли снаряд влучає у дитинство."
Бібліотекар разом із учнями 5 класу Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади говорили про тих, хто не дожив до свого майбутнього, хто не зміг реалізувати свої мрії та таланти, хто не мав шансу на щасливе дитинство, а саме - про дітей війни.
Упродовж заходу пані Ірина розповіла дітям про найбільш поширені злочини скоєні проти дітей: це вбивства та поранення, сексуальне та психологічне насильство, депортація, примусове переміщення, викрадення, руйнування спеціалізованих закладів для дітей.
Бібліотекар закцентувала увагу учнів на трагічних цифрах, які шокують увесь цивілізований світ. Пригадали регіони, які найбільше страждають через масовані обстріли та мають найбільшу кількість загиблих та поранених .
Переглянули з дітьми тематичні відео, пригадали найбільші акції та флешмоби, які були проведені в Україні і світі, а організатори яких мали на меті привернути якомога більше уваги світової спільноти до війни в Україні. 

Із великою увагою діти переглядали блок "Янголи серед нас" у якому пані Ірина розповіла історії про дітей, які намагаються зробити свій особистий внесок у спільну перемогу України над ворогом та максимально допомагають ЗСУ. Дехто з цих дітей мають батьків-захисників, а дехто, на жаль, їх вже втратили.
Наприкінці заходу попрацювали з дітьми спільно на платформі Jamboard. На запропоноване запитання учні відповідали дуже по-дорослому, але це й не дивно, бо за 1 рік і 4 місяці повномасштабного вторгнення усі діти нашої країни швидко подорослішали, вони мріють про мир і перемогу і чітко знають ким є росія для всіх нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік