26 червня 2023

Конституція для всіх: і великих, і малих

Одне з головних державних свят, що припадає на час літніх канікул - День Конституції України. Кожного року 28 червня, починаючи з 1996 року, українці святкують це важливе свято, яке символізує незалежність, демократію та конституційний лад нашої країни.

Працівники сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для користувачів бібліотеки правову гру "Конституція для всіх: і великих, і малих". Але, перш ніж приступити до гри, бібліотекарі розповіли учасникам гри про першу конституцію Пилипа Орлика 1710 року. 



Бібліотекарі ознайомили дітей із статтями Конституції, якими затверджено головні державні символи України - Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн України. І звичайно ж діти дізналися про права та обов'язки громадян України. 

Першим етапом правової гри є вправа "Асоціація", на ігровому полі приховані  літери. Об'єднавши їх, діти склали слова, які безпосередньо пов'язані з Конституцію.


Наступним етапом була вправа "Правова абетка". Читачі вправно та з ентузіазмом відповідали на питання і таким чином узагальнили отримані під час зустрічі знання.

Дорогі українці! Вітаємо з Днем Конституції України і від щирого серця бажаємо завжди пишатися своєю країною і пам'ятати про свої права та поважати закони нашої держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік