27 червня 2023

Знай наших: Юлія Чернієнко

Херсонська письменниця Юлія Чернієнко в червні відсвяткувала свій ювілей – 40 років. З нагоди цієї дати в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулась онлайн-зустріч з авторкою, під час якої користувачі дізнались про історію успіху ювілярки.

Нова та яскрава зірка засяяла на літературному небосхилі Херсонщини у 2017 році, коли пані Юлія перемогла у міжнародному літературному конкурсі «Гранослов». В номінації «Проза» кращою стала повість «Раби».

Окрилена успіхом, письменниця продовжувала писати та вірити, що її твори будуть надруковані та займуть гідне місце в бібліотеках.  І нарешті мрія здійснилася! Видавничий центр «Академія» надрукував книжку «Помста», яка стала дебютом Юлії Чернієнко. В цій повісті авторка порушує складну та актуальну тему  – підліткового булінгу та дорослої байдужості, що можуть мати невиправні наслідки.  У співпраці з видавництвом «Академія» народилась ще одна повість письменниці - «Хікі шукають любов», яка стала дуже популярною серед читачів.

2020 рік також став для пані Юлії успішним. В обласному конкурсі «Краща книга Херсонщини - 2020» знов перемогла повість «Раби. На жаль, ця книга, яка здобула перемоги у двох престижних конкурсах, так і не була надрукована. На запитання читачів, про що вона мріє, письменниця відповіла, що мріє про те, щоб її повість «Раби» нарешті побачила світ і навіть вже уявляє, як буде виглядати обкладинка.

Більшу частину свого життя Юлія Миколаївна прожила в Херсоні, в якому творила та працювала в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. У книгозбірні вона очолювала літературну студію «КОНТУР» та допомагала обдарованим дітям розвивати письменницький талант. 

Майстриня слова розповіла про свої думки та відчуття, які вона переживала під час російської окупації Херсона і що у неї народилася ідея написати історії мужності незламних херсонців та історії порятунку тварин від небезпек війни. Є навіть робоча назва «Команда Anime». 

Які творчі плани у письменниці? На це запитання пані Юлія  відповіла, що планів багато. Хоче завершити дві повісті, які написані на 2/3. Перша – це підлітковий детектив з елементами містики. Друга – соціально-психологічна повість про кохання дівчинки-скейтерки. 

Майстер-клас від авторки надихнув всіх на написання спільного твору.

Кожен розповідав по одному реченню, які склались у казку про відродження міста Херсона після перемоги. Юлія Чернієнко вірить у те, що такі твори мають терапевтичний ефект і зможуть в майбутньому увійти у збірку про незламних херсонців.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік