07 червня 2023

Зустрічі без прощань

В Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки тривають літні читання «Канікули з книгою», і в рамках  проєкту «Зустрічі без прощань» відбулась онлайн-подія. Читачі та бібліотекарі вирушили разом із письменником та перекладачем Антоном Санченком у літературний круїз. 

Антон Віталійович – давній друг бібліотеки. Вперше зустріч з юними херсонськими читачами та презентація нової книги «Левантійські канікули» відбулась ще у 2014 році. В альбомі «Зустрічі без прощань» збереглись фото заходу та  автограф-сесії з письменником.


Перед «виходом» у відкрити море, письменнику довелось пройти перше випробування та відповісти на 10 запитань під час «Експрес-знайомства».

В морську подорож Антон Санченко прихопив свої книжки, зі сторінок яких долинають шум прибою, крики чайок та гудки пароплавів. У творах письменника домінує морська тематика. Мабуть, причиною цього є перша професія автора – він закінчив Херсонське морехідне училище рибної промисловості, який називають «тюлька». Про свій учбовий заклад літератор написав книгу «Нариси бурси» -  яскравий, щирий, веселий та дотепний твір, просякнутий живою іронією і ліризмом. Один із розділів твору присвячений легендарному судну, який учасники заходу повинні були вгадати за описом: «Білий чепурун, завдяки якому у 112 портах світу знали, що є такий Херсон. Цей вітрильник знявся в десятках фільмів про море».


Майже всі вгадали славнозвісний барк «Товариш», який багато років був візитівкою м.Херсона. "Нариси бурси" точно можна порадити для читання підліткам», - сказав письменник.

Дізнались юні читачі багато цікавих фактів про створення книги «Левантійські канікули», разом із якою можна здійснити захоплюючу морську подорож не виходячи із дому.

Останнім часом Антон Санченко займається видавничою діяльністю і переконаний в тому, що український читач цікавиться перекладами. Тож не дарма на рахунку письменника багато книг, які він переклав з англійської: роман Дена Сіммонса «Терор», повість Редьярда Кіплінга «Зухвалі капітани», збірка оповідань «Фортуна капітана Блада», тощо.

З початком повномасштабної війни Антон Санченко кожного дня пише дайджести про події, які відбуваються на Україні. Така виснажлива робота потребує від людини вміння знаходити інформацію, аналітичний розум, бути уважним до деталей, досконала писемна мова. Літератор став справжнім бійцем інформаційного фронту  – «дайджестменом».

Під час літературного круїзу юні мандрівники змогли пограти. Вони розгадували ребуси, в яких були зашифровані морські професії.

Пришвартувалися у порту міста Херсона, в якому здійснили віртуальну екскурсію. Побачивши фото улюблених куточків рідного міста,  діти із радістю їх називали.

Антон Санченко побажав всім мирного неба та сподівається на те, що скоро він знов буде із задоволенням презентувати свої нові книги в стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік