13 серпня 2019

Літні пригоди під хвилями

У жаркий спекотній понеділок відвідувачі Лабораторії глядацького смаку Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вирушили на море, а точніше до його таємничих та казкових глибин. Цього разу читачі ознайомились із долею гарної юної морської красуні – Русалоньки. 
За легендами русалки - містичні створіння, які заманювали своїм чарівним співом мореплавців і забирали їхні душі у морську безодню. Але історія нашої героїні відрізняється від фольклорних переказів. Про її нелегку долю світові розповів данський письменник Ганс Крістіан Андерсен.

Це історія про юну красуню, яка, закохавшись у принца та заради можливості бути поруч із коханим, пожертвувала свої голосом і життям у морі. Хоч доля книжкової русалки була трагічна, в деяких дитячих мультфільмах та фільмах режисери зробили по-справжньому казковий Happy End.


Глядацький всесвіт на екрані продемонстрував безліч образів Русалоньки, розкрив підводний світ та познайомив з усіма його жителями. З моменту першого видання казки образ морської дівчинки постійно змінювався, вона дорослішала, за деякими екранізаціями глядачі навіть дізнались про дитячі пригоди Русалоньки.




Бажаєш дізнатись про пригоди найвідомішого казкаря? Чекаємо на тебе у медіа-центрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки наступного понеділка о 14:00.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік