05 серпня 2019

«Попелюшка» - сюжет в редакції…

Сьогодні понеділок, а отже настав час знову зібратися найприхильнішим шанувальникам «Лабораторії глядацького смаку» в медіа-центрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
До розгляду екранних гурманів - всі принцеси світу Disney. Що ж, це велика низка екранних та літературних героїв, тому розпочнемо з найдавніших. При  ретельному дослідженні юні читачі виявили, що однією з найперших була Попелюшка.
Казка про Попелюшку, як і історія Красуні і Чудовиська, існує майже в кожній світовій культурі. Найбільш рання відома версія — китайська, це дев'яте сторіччя н.е. Діснеївська версія Попелюшки була створена за казкою французького письменника Шарля Перро. Коротку версію мультфільму створив сам Волт Дісней ще у 1922 році.
Виявилося, що Попелюшка найунікальніша серед діснеївських принцес. Вона не була народжена в королівській родині, і свого роду визнанням і подарунком для цієї скромної дівчини став Палац Попелюшки, збудований в самому центрі парку Walt Disney World у Флориді. Це найбільший, і, мабуть, найкрасивіший з усіх палаців в парках Disney. Вечорами, після заходу сонця, Замок Попелюшки спалахує мільйонами вогнів на радість відвідувачів.
Розглядаючи всі видання бібліотеки юні читачі не обійшли також увагою найвідоміші екранізації західноєвропейських казок, що дійшли до нас у редакціях Шарля Перро, братів Грімм та інших. Попелюшка - один  із найпопулярніших сюжетів, який має понад тисячу втілень у фольклорі різних народів світу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік