четвер, 22 серпня 2019 р.

Україно! Ти для мене диво!

Україно! Ти для мене диво!
Ти чуєш, як шумить Дніпро
Як лине пісня солов’їна?
То все на щастя, на добро,
То наша рідна Україна. 
Україна! Золота чарівна сторона. Це золото безмежних полів, бездоння синь зачарованих небес. Це країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки святкує 28-му річницю Незалежності України. У святковій залі зібрались справжні патріоти нашої України - читачі, запрошені гості та відвідувачі бібліотеки. 
У глибину століть сягає історія нашого народу. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу таких як: Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк. Цей перелік, можна продовжувати вічно і збагачувати іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. Скільки втрат та болю зазнала наша країна, але водночас скільки віри у світле майбутнє. Хвилиною мовчання ми пом’янули  воїнів, які відділи своє життя за наше славне майбутнє, за нашу країну. 
Привітати всіх присутніх зі святом завітали учасники зразкового вокального ансамблю "Орхідея" Святослава Мандра та Анна Кохановська (керівник Ольга Кузнецова). Постійна читачка нашої бібліотеки Марія Ященко подарувала гостям пісню «Україна - це ти». Глядачів зачарували своїми голосами вихованці музичної студії «Мікс» - Олександра Доценко, Аліна Педан, Олег Лопаткін, Олександр Родик та Анастасія Крапчук (керівник Вікторія Єрьоміна).


Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні. Нині просторами України лунають рідна мова та вільні пісні тож будьте гідними своїх предків, бережіть  свою волю і незалежність, поважайте свій народ, його традиції і історію. Шануймо себе і свою гідність і шановані будемо іншими. І головне любіть свою Вітчизну!
З Днем незалежності, Україно!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік