понеділок, 16 грудня 2019 р.

Зустріч з улюбленим письменником - це справжній подарунок!

Напередодні улюблених свят усіх дітей херсонська малеча отримала перший подарунок від "Книжкового Миколая".
У цікаву мандрівку вирушили школярі молодших класів разом з незвичайним гостем, улюбленим дитячим українським письменником Сашком Дерманським, який прибув до міста у рамках фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай». 



Два дні були насичені цікавими зустрічами, які пройшли у п’яти навчальних закладах міста, 350 дітей мали можливість поспілкуватися з відомим автором. Читання поезії і нових творів справило незабутнє враження на дітлахів, адже не кожному так щастить, щоб власною персоною, письменник з підручника літератури, читав уголос свої твори.


Серед дорослих, чари письменницькі найбільше вплинули на чарівних вчительок молодших класів, які були в захоплені і від казок, і від поезії, і звичайно ж, від спілкування з самим автором, адже вони неодноразово цитували його під час своїх уроків.

Безліч малюнків, за мотивами творів, прикрашали дошки майже кожного класу, і впізнати в них відомих героїв казок і самого автора було дуже легко. 
І звісно ж, була ціла купа питань, дітям цікаво все про зіркового автора. Бо на перший погляд, Сашко Дерманський дітям видався як звичайний чоловік, відвертий і прямолінійний, який любить свою сім’ю, смачну каву і вигадувати різноманітні твори, адже письменник – його справжня професія, але робить він її вже надто незвичайно, і на найрозповсюдженіші питання від дітей – «як навчитися писати?», письменник дав пораду – «більше читати і добре вчитися» , а на питання дня «а що вас надихає?» була проста відповідь – «Надихун!».
Бажаємо нашому гостю аби фантастична істота «Надихун» завжди була поруч та спонукала на нові творчі звершення, а такі приємні зустрічі з маленькими читачами завжди супроводжували цікавий письменницький шлях.
До нових  зустрічей у Херсоні, адже ми впевнені, що вони обов’язково будуть!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік