23 грудня 2019

Створені, щоб дивувати, або парфум-читання Аліси

У світі існує багато книг, які можна перечитувати в різному віці і по різному трактувати вчинки героїв, їх емоції. «Пригоди Аліси в Країні Див» є однією з них. 
Напередодні новорічних свят до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні 8-9 класів гімназії імені Т.Шевченка, дружба з якими розпочалася ще 5 років тому.
Атмосфера, створена бібліотекарями, налаштувала гостей на незвичайний формат сприйняття матеріалу та спілкування.

Емоційним прологом вечора стала Пісня Керролла з дисковистави  «Аліса в Країні Чудес», яку прочитала Сімона – постійна читачка бібліотеки.

На зустрічі відбулося знайомство дітей з історією, пов’язаною зі створенням літературної казки, учасники дізналися, хто став прототипом головної героїні, особливостями героїв твору.

Співорганізаторка цього проекту, педагог, історик, постійна читачка та  друг бібліотеки Нуну Арутюнова поділилася зі старшокласниками своїми дослідженнями у прочитанні твору.


Нещодавно Нуну привезла нові парфуми від Сергія Карова та Олега Грабчука. Тому діти змогли прослухати аромати героїв літературної казки «Червона Королева», «Біла Королева», «Кролик», «Чеширський кіт», «Капелюшник» та «Аліса». 
Потім був майстер-клас по виготовленню подарункового набору з  листівкою у якій є цитата з «Аліси…». Продегустувавши аромати, кожен визначився з тим, який найбільше сподобався. Діти нанесли  його на квітку чи метелика та запакували у крафт-конверт. Ці подарунки вони забрали на згадку про ароматичну зустріч.


За часів вікторіанства в Англії народилася традиція пити чай. Учасники заходу побувал на «Шаленому чаюванні»  і продегустувати чаї «Чеширський кіт» та «Білий кролик». 
Ось такий передноворічний сюрприз подарували нашим багаторічним друзям у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік