четвер, 5 грудня 2019 р.

Бібліотека для покоління «візуалів»

5 грудня на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки відбувся семінар-практикум «Бібліотека для покоління «візуалів», або Сучасний інформаційний простір шкільної бібліотеки» для працівників бібліотек закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради. 
Відкрила семінар Анна Іванівна Бардашевська, директор КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки», заслужений працівник культури України.

Для учасників семінару проведена консультація «Ефективна книжкова виставка для учнів Нової української школи» та надані методичні поради «Інформування та промоція. Візуальні компоненти інформаційного простору шкільної  бібліотеки».

Завідуюча відділом інтернет-послуг бібліотеки зробила огляд віртуальних книжкових виставок, акцентувавши увагу на основних вимогах та популярних техніках до створення таких інноваційних форм наочної популяризації фонду шкільної бібліотеки.
Наступним був презентаційний модуль, який включив найкращі приклади виставкової роботи бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Всім присутнім презентовано виставку-ексклюзив «Ароматно-книжкові історії: парфум-читання» та виставку-креатив «Сім днів читання». 
На завершення семінаристів запрошено до участі у практичному модулі. Шкільні бібліотекарі об’єднались у творчі групи та разом створили інноваційні моделі книжкових виставок і супутніх промоційних кампаній.


Результатом стала презентація розроблених моделей книжкових виставок, їх аналіз та обговорення.


Практичну та консультативну роботу допомогли виконати працівники бібліотеки  ім. Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік