06 грудня 2019

Арт-пасьянс "Давид Бурлюк"

6 грудня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали заступники директорів з виховної робота та завідувачі шкільних бібліотек закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради на майстер-клас «Ефективні форми роботи краєзнавчої роботи для НУШ: сучасні практики». Захід організували управління освіти міської ради, НВК "Школа гуманітарної праці" та безпосередньо бібліотека.
З вітальним словом до учасників майстер-класу звернувся Юрій Миколайович Ніконов, начальник управління освіти Херсонської міської ради, який підкреслив важливість співпраці навчального закладу з бібліотекою та необхідність впровадження в школах нових, інтерактивних форм виховної роботи, бібліотечних заходів.
Директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, Бардашевська Анна Іванівна нагадала учасникам майстер-класу про серію краєзнавчих ігор «Світові вершини Херсонщини», які користуються популярністю серед читачів старшого шкільного віку, веб-платформу «Ігродром» на сайті нашої книгозбірні та інші краєзнавчі ігрові проєкти для дітей. 
Після відкриття заходу розпочалась гра. Складаючи незвичайний мистецький пасьянс, освітяни «зустрічались» із головним персонажем гри - Давидом Бурлюком, та його друзями-однодумцями у створенні авангадної течії в літературі й мистецтві - Володимиром Маяковським, Олексієм Кручоних...

Відвідали маєток Мордвинових в Чорнянці, острів Джарилгач, Міську аудиторію. Занурились з епоху початку XX століття, всі разом здійснили прогулянку рідним краєм із Давидом Бурлюком, створили «живу» газету, провели «відкриту» репетицію за фрагментом твору Давида Бурлюка «Морська повість».
Після завершення майстер-класу позитивними враженнями поділилась Валентина Миколаївна Поздняк, начальник відділу з питань виховної роботи управління освіти Херсонської міської ради, яка запросила колег  до використання інноваційних форм роботи у виховані сучасних школярів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік