10 грудня 2019

Кібершкола, книги, позитив!

Головна риса дитячого письменника -
неймовірна радість просто від того, що ти живеш на світі.
Леся Воронина
Робота Кібершколи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки триває. Відділ для наймолодших читачів продовжує знайомити дітей із творчістю та книжками українських сучасних дитячих письменників. Чергове заняття було присвячено талановитій та відомій, багатьом вже читачам, авторці Лесі Ворониній, яка була названа на честь великої письменниці Лесі Українки. 
Маленька Леся росла досить кмітливою та веселою фантазеркою, а також була неформальним лідером у дитячому садку та в школі. В одному з інтерв’ю письменниця розповідала, що першу свою книгу задумала ще в старшій групі дитячого садка, бо дуже полюбляла вигадувати цікаві історії та розповідати їх подружкам під час тихої години. Ці вигадані «побрехеньки» і стали початком творчого шляху Лесі.
Поринути у чудний, загадковий світ Нямликів, які живуть у стіні та полюбляють їсти ману кашу, потрапити на свято Великої Ложки, врятувати людей від вірусу страху, викрити міжнародну терористку бабусю-ніндзя  та дізнатися чому дивакувата істота Хлюсь з’явився у склянці газованої води допомагали голосні читання книжок .
У відділі естетичного виховання "кіберята" познайомилися з книгою Лесі Ворониної із серії «Життя видатних дітей», у якій розповідається про дитячі роки Брюса Лі, Махатму Ганді, Жорж Санд, Фридерика Шопена, Івана Миколайчука. Як зазначила сама авторка, що вирішила розповісти про людей, які багато в чому змінили наш світ.
Розповідь про дитячі спогади славного актора, режисера, сценариста Івана Миколайчука вразила дітей колоритом народних традицій. Найбільше Іванко любив зимові свята, народні та сімейні традиції, пов’язані з Різдвом. 
Діти мали змогу познайомилися з виставкою книг, яка діє у відділі естетичного виховання «Зимова карусель» та дізнатися про звичаї, традиції, обряди  українського народу та як святкують цей день у Європі.

У відділі Інтернет послуг діти познайомилися з програмою Microsoft Office Word 2010. Учні навчились форматувати текст, працювати з шрифтами, абзацами. Засвоїли елементи основної панелі, та панелі «Вставлення», за допомогою інструментів якої змогли прикрасити свій документ малюнками з геометричних фігур. Наступні заняття будуть проводитися вже в новому 2020 році!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік