17 грудня 2019

Корабель «Мрія» Юлії Чернієнко

Фестиваль книги і читання «Книжковий Миколай» у цьому році запросив до Херсона митців із різних регіонів України, однак не забув і про місцевих авторів. Так, херсонські школярі мали серію зустрічей із письменницею-дебютанткою Юлією Чернієнко.
Юлія представляла свою підліткову повість «Помста» (видавництво «Академія») у навчальних закладах міста: в гімназії № 3, у школах № 57 і 30, в Академічному ліцеї ім. О. Мішукова та в ліцеї журналістики, бізнесу і правознавства, а ще у Херсонському училищі культури, з якого випустилася у 2013 році.
Авторка розповідала про дитячу мрію стати письменницею та про її довгождане здійснення. Ще під час невимушених бесід Юлія Чернієнко не тільки відкрила секрети написання книги, а й довела, що в ній порушені важливі для підлітків питання. Письменниця наголошувала на тому, що завжди  можна знайти вихід зі складної ситуації, варто лиш звернутися по допомогу, а також надихала присутніх на здійснення власних мрій.  Хоча тема булінгу, піднята у «Помсті», складна й болюча для сприйняття, під час зустрічей панувала напрочуд тепла невимушена атмосфера, бо авторка щиро ділилася власним життєвим досвідом.



Модераторами зустрічей були працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки – завідувачки відділів Анжела Ракша та Вікторія Сломчинська, які обрали незвичні форми для заходів: «Корабель «Мрія» і «Зірка Юлії Чернієнко».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік