13 вересня 2020

Абетка безпеки від бібліотеки

Світ, який нас оточує, прекрасний! Але іноді він може стати для людини - а для дитини особливо - небезпечним. Ризикована ситуація  може трапитися з будь-ким на вулиці, в лісі, на річці і навіть удома. Саме тому, після тривалих канікул, група за інтересами для малюків «Читай-компанія мандрує» бібліотеки імені Дніпрової Чайки вирушила у наступну подорож до Країни Безпеки на чарівному потязі «Чух-Чух».


Несподівано до нашого потягу потрапив Домовик, який щойно втік з дому, бо відкрив двері самій  Бабі Язі, яка переодяглася на лікарку з поліклініки. Веселою юрбою, завдяки грі «Допиши віршика» малеча пояснила переляканому гостю, що відчиняти вхідні двері незнайомим дуже небезпечно, а також сідати з ними в ліфт.

Прихопивши із собою цілу купу іграшок, Домовичок хотів було побешкетувати з малечею, але виявилося, що у кошику зібрані гострі речі, якими бавитися неможна. А саме – голки, булавки, сірники, ніж, виделка, ножиці тощо. Але все ж таки один із представлених предметів був м’яч. Саме ним наш герой і погрався з присутніми у гру «Безпечно -  Небезпечно».

Однією із зупинок нашого маршруту  була станція «Казкова», де мандрівників зустрів Листоноша Печкін. 

Він мав телеграму від Дяді Федора, який просив про допомогу – а саме розказати про електричні прилади та правила користування ними. Саме на цій станції хлопчики та дівчата перетворилися на справжніх маленьких рятувальників для казкових героїв, які потрапили в халепу. Діти допомагали викликати певну службу порятунку відповідно до поданої ситуації.

Мандри Країною Безпеки завершилися складанням квітки «Якщо вдома ти один», на пелюстках якої були подані всі згадані правила безпечного перебування вдома.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік