30 вересня 2020

Мистецька палітра Херсонщини

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня вже понад двадцять років і є професійним святом працівників близько сорока тисяч діючих бібліотек.

Бібліотека сьогодні – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. І саме тому в цей день в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся обласний дитячий фестиваль «Ігри патріотів Херсонщини» - як підсумкова акція V обласного інтелектуального турніру, що проводиться на Херсонщині з 2015 року.


Різноманітні за змістом і наповненням фестивальні події тривали цілий день і одним із складових компонентів програми стала презентація гри у гранд-форматі «Мистецька палітра Херсонщини», мета якої познайомити  та перевірити вже набуті знання молодого покоління щодо культури, архітектури та мистецтва нашого південного сонячного краю.


Запитання містилися на різнокольорових картках відповідно до категорій – «Кіно і театр», «Образотворче мистецтво», «Архітектура і скульптура», «Фестивалі», «Музичне мистецтво» та доповнювалися матеріалами з альбому, творчими завданнями. Дві команди під назвами «Кавун» та «Палітра» змагалися за звання кращих знавців мистецтва, музики, театру, кіно та архітектури Херсонщини , пересуваючись мапою Херсонської області. Складали «Кубо – шедеври»  картин відомих херсонських художників таких як - Анатолій Кичинський, Федір Алексєєв, Олексій Шовкуненко, Володимир Баранов-Россіне. 



Співали караоке–пісню «Я лисичка, я сестричка»  - лібрето дитячої опери Дніпрової Чайки «Коза - Дереза», пригадували фестивалі, які відбуваються на території  Херсонської області та шукали на карті їх логотипи, вирушали у «Морський вояж» місцями розташування маяків, які є гордістю Херсонської області, робили власноруч сонячний годинник, пригадуючи  англійського лікаря-гуманіста Джона Говарда, пам’ятник якому встановлено за його заповітом у  формі сонячного годинника та відгадували твори, в екранізаціях яких головним героєм виступав Барк «Товариш» , а це - «Пурпурові вітрила» Олександра Гріна, «Острів скарбів» Роберта Стівенсона, «Капітан Немо» Жюль Верна, «Граф Монте-Крісто»  Александра  Дюма.

Змагання відбулося дуже стрімко, жваво та весело, бо на полі зустрілись справжні патріоти, які дуже багато  знають про свою малу Батьківщину, про свій унікальний, рідний край.

Тож бути справжнім патріотом – це  особливе емоційне переживання своєї приналежності до нації, до історії, культури, людей, які живуть поруч, до свого краю, в якому ти народився та живеш.

Будьмо патріотами!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік