22 вересня 2020

Кулінарні секрети успішної ділової вечері

22 вересня студенти 1-го курсу Херсонського вищого професійного училища ресторанного господарства разом з майстром виробничого навчання Світланою Селівановою завітали на «літературну кухню» відомого швейцарського німецькомовного письменника Фрідріха Дюрренматта. Унікальний захід познайомив майбутніх кухарів з кулінарними секретами, про які написав автор у новелі «Аварія».

Юні гості дізналися, які саме страви та чому готують у європейських країнах та послідовність їх подачі на стіл.



Свою вечерю автор почав з антре, яке складається з холодних страв та черепахового супу. Наступні страви, які смакували головні герої твору, були риба (форель), біфштекс, салати, шампіньйони у сметанному соусі, печеня з яловичини, курчата та м’які сири. Модератори заходу розкривали корисні особливості кожної страви та знайомили  з деякими тонкощами їхнього приготування у європейських країнах.


Аромат кави, якій письменник приділяє особливу увагу, збадьорив усіх учасників «літературної кухні». Для відтворення атмосфери подій, зображених у творі, роль однієї з дійових осіб новели служниці Симони створила бібліотекар читальної зали.



Студенти не були пасивними слухачами заходу, тому що вони мали можливість взяти участь у «кулінарній» вікторині, під час якої  називали авторів творів, в яких описані оригінальні рецепти різних страв, а саме «мадленки» від Марселя Пруста, буйабес від Джоан Роулінг, бламанже від Олександра Пушкіна.



Бібліотекарі читальної зали та сектору документів іноземними мовами дякують керівництву училища за активну участь у заході та бажають їхнім студентам успіхів у навчанні та подальшій професійній діяльності.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік