22 вересня студенти 1-го курсу Херсонського вищого професійного училища ресторанного господарства разом з майстром виробничого навчання Світланою Селівановою завітали на «літературну кухню» відомого швейцарського німецькомовного письменника Фрідріха Дюрренматта. Унікальний захід познайомив майбутніх кухарів з кулінарними секретами, про які написав автор у новелі «Аварія».
Юні гості дізналися, які саме страви та чому готують у європейських країнах та послідовність їх подачі на стіл.
Свою вечерю автор почав з антре, яке складається з холодних страв та черепахового супу. Наступні страви, які смакували головні герої твору, були риба (форель), біфштекс, салати, шампіньйони у сметанному соусі, печеня з яловичини, курчата та м’які сири. Модератори заходу розкривали корисні особливості кожної страви та знайомили з деякими тонкощами їхнього приготування у європейських країнах.
Студенти не були пасивними слухачами заходу, тому що вони мали можливість взяти участь у «кулінарній» вікторині, під час якої називали авторів творів, в яких описані оригінальні рецепти різних страв, а саме «мадленки» від Марселя Пруста, буйабес від Джоан Роулінг, бламанже від Олександра Пушкіна.
Бібліотекарі читальної зали та сектору документів іноземними мовами дякують керівництву училища за активну участь у заході та бажають їхнім студентам успіхів у навчанні та подальшій професійній діяльності.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Додайте ваше ім'я та вік