11 вересня 2020

Таємниці екології Херсонщини

Сьогодні перший урок для учнів 6-А класу  школи № 30  розпочався  в «зеленому класі» під блакитним небом. Діти стали учасниками ділової  гри «Таємниці екології Херсонщини».


Шестикласники об’єднались  у дві команди: «ГІЛЕЯ» та  «GREEN  PEACE» та  пройшли розминку, відповідаючи на запитання термінологічної вікторини.


Розібрались  зі словом «екологія», яке в перекладі з грецької означає «наука про дім».

Щоб стати справжніми господарями на своїй землі і вирішувати екологічні проблеми, треба добре знати географію, економіку, склад населення тощо. Юні екологи дізнались про екологічні проблеми рідного міста та спробували знайти шляхи їх рішення.


На допомогу їм прийшли книги, огляд яких зробила головний бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

А ще діти за зображенням листя,  вгадували  назви дерев, яким вони належать і які ростуть на Херсонщині. Упродовж  всього заходу, учні створювали  екологічне дерево, яке зазеленіло завдяки листочкам з правильними відповідями.
За кількістю правильних відповідей перемогла команда «ГІЛЕЯ» і отримала  в подарунок буклет  «В долонях степу і Дніпра».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік